Per dvi dienas pacientų pavežėjimo paslauga Lietuvoje suteikta 242 kartus

suteiktaPer dvi dienas pacientų pavežėjimo paslauga Lietuvoje suteikta 242 kartus, sulaukta per 2 tūkst. skambučių.

„Per dvi dienas mes sulaukėme šiek tiek daugiau negu 2 tūkst. skambučių, iš tų beveik 2,2 tūkst. skambučių yra užregistruoti 242 pervežimai visoje Lietuvoje“, – antradienį LRT radijui sakė Greitosios medicinos pagalbos tarnybos generalinis direktorius Nerijus Mikelionis.

Pacientų pavežėjimas visoje Lietuvoje pradėtas po bandomojo projekto, vykdyto nuo 2023-iųjų rugpjūčio 20-yje savivaldybių. Jo metu paslauga suteikta beveik 16 tūkst. kartų.

Anot N. Mikelionio, pastebimas susidomėjimas šia paslauga, nes bandomojo projekto metu pavežėjimai vykdyti dešimtimis, o šiuo metu – jau šimtais.

Kaip anksčiau skelbė Sveikatos apsaugos ministerija, paslauga teikiama pacientui nuvykti į asmens sveikatos priežiūros įstaigas arba grįžti iš jų. Pavežėjimas taip pat vykdomas grįžti iš skubios pagalbos skyriaus.

Ši paslauga skirta gyventojams, kuriems nustatytas 55 proc. ar mažesnis darbingumo lygis, neįgalumo arba specialiųjų poreikių lygis, taip pat asmenims, kurie turi teisę į priemokas už kompensuojamuosius vaistus dėl nepakankamų pajamų.

Paslauga skirta ir 75 metų bei vyresniems asmenims, kurie turi teisę į priemokas už kompensuojamuosius vaistus dėl nepakankamų pajamų ir kuriems pavėžėjimo paslauga yra reikalinga dėl sveikatos būklės.

Pavėžėjimas skirstomas į dvi rūšis: nespecializuotą ir specializuotą.

Pastarojo pavėžėjimo metu dalyvauja medicininį išsilavinimą turintis asmuo, paslauga teikiama greitosios medicinos pagalbos automobiliu, jos metu stebima paciento būklė. Nespecializuoto pavėžėjimo metu medikas pacientų nelydi.

Paslaugą galima užsisakyti paskambinus į Karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808.

 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode